nyheter

Bruk av natriumjodid-scintillator

natriumjodid-scintillator brukes ofte i strålingsdeteksjons- og måleapplikasjoner på grunn av dens utmerkede scintillasjonsegenskaper.Scintillatorer er materialer som sender ut lys når ioniserende stråling samhandler med dem.

Her er noen spesifikke bruksområder for natriumjodid scintillator:

1. Strålingsdeteksjon: Natriumjodid-scintillator brukes ofte i strålingsdetektorer som håndholdte målere, strålingsmonitorer og portalmonitorer for å måle og oppdage gammastråler og andre typer ioniserende stråling.En scintillatorkrystall konverterer innfallende stråling til synlig lys, som deretter oppdages og måles av et fotomultiplikatorrør eller faststoffdetektor.

2. Nukleærmedisin: Natriumjodid-scintillator brukes i gammakameraer og positronemisjonstomografi (PET) skannere for bildediagnostikk og nukleærmedisin.Scintillatorkrystaller hjelper til med å fange strålingen som sendes ut av radiofarmasøytiske stoffer og konvertere den til synlig lys, noe som tillater deteksjon og kartlegging av radioaktive sporstoffer i kroppen.

3. Miljøovervåking: Natriumjodid-scintillator kan brukes i miljøovervåkingssystemer for å måle strålingsnivåer i miljøet.De brukes til å overvåke stråling i luft, vann og jord for å vurdere potensielle strålingsfarer og sikre strålingssikkerhet.

4. Homeland Security: Natriumjodid-scintillatorer brukes i strålingsdeteksjonssystemer på flyplasser, grenseoverganger og andre høysikkerhetsområder for å screene for potensielle radioaktive materialer som kan utgjøre en trussel.De hjelper til med å identifisere og forhindre ulovlig transport av radioaktivt materiale.

5. Industrielle anvendelser: Natriumjodid-scintillatorer brukes i industrielle miljøer som kjernekraftverk og forskningsanlegg for å overvåke og måle strålingsnivåer for å sikre sikkerhet og samsvar.

De brukes også i ikke-destruktiv testing (NDT) for å inspisere materialer som metaller og sveiser for mulig strålingsforurensning eller defekter.Det er verdt å merke seg at natriumjodid-scintillatorer er fuktfølsomme og hygroskopiske, noe som betyr at de absorberer fuktighet fra luften.

Derfor er riktig håndtering og lagring av scintillatorkrystaller avgjørende for å opprettholde ytelsen og lang levetid.

scintillator 1
scintillator 3
scintillator 2
scintillator 4

Innleggstid: 15. september 2023